Bejelentés


Parkour Oktato Nincs lehetettlen!!Vaultok:Vannak ezek között könnyűk is de vannak elég veszélyesek is szal mindent saját felelőségre.Ha egy korláton akarsz egy trükköt először mindig ellenőrizd hogy az biztonságos-e és elég stabil.

Handed Vault: -Legegyszerűbb vault.Nekifutsz a korlátnak megfogod mind a két kezeddel és átdobod magad rajta magad.Monkey Vault: -Szemből futsz neki a korlátnak,két kézzel megfogod és a kezed között páros lábal átugrod a korlátot úgy hogy a lábad a két kezed között menjen át a korlát felett,és csak úgy jó a trükk ha a két kezed egymással egyvonaéba van,és ha egyszerre veszed el a két kezed.

King-Kong Vault: -Ezt egy ping-pong asztalon vagy egy széles asztalon célszerű csinálni.Nekifutsz az akadálynak és mintha monkey-t csinálnál csak itt a tárgy végére teszed a kezed.

Speed Vault: -Szemből nekifutsz egy asztalnak vagy egy ping-pong asztalnak, elrugaszkodsz és ezután csak egyik kezedet teszed le úgy repülsz át a céltárgyon.

Lazy Vault: -Párhuzamosan nekifutsz a korlátnak majd ráteszed mindkét kezed és átollózol a lábaddal a korlát felett.

Scirolls Vault: -Ugyanaz mint a lazy vault csak itt az a külömbség hogy csak egy kézzel csinálod a trükköt.

Reverse Vault: -Szemből nekifutsz a korlátnak majd lerakod mind a 2 kezedet és úgy csinálsz egy vaultot hogy a levegőbe megtegyél egy 360 fokos fordulatot majd leérkezel háttal a korlátnak.One-handed reverse vault: -Ugyanaz mint a reverse vault csak itt 1 kézzel fogod meg a korlátoot és úgy csinálod.

Tic-Tac Vault: -Ezt csak olyan helyen lehet megcsinálni ahol,egy korlát és egy fal közel van egymáshoz.A fal felöli lábaddal felfutsz a falra,ott elrugadszkodsz és ugy dobod át magad a korláton,de közbe fogod a korlátot.

Spider Vault: -Ez olyasmi mint a lóugrás,nekifutsz az akadálynak majd lerakod mind a két kezed és terpezben viszed át a lábaid.

Gate Vault: -Ennél a trükknél szinte rá kell dőlni a korlátra majd egyik kezeddel megfogod a fölső részét a másikkal meg egy alsóbb részét ezután átdobod magad.Rá kell érezni.

Grab Vault: Miközben ugrod át az akadályt a lábaidat felhúzod közel magadhoz és amíg le nem érkezel a kezeddel tartod a lábad a sípcsontodnál.Ha valami szebbet akarsz és elég ügyes vagy akkor már 360 fokba is lehet.

Rocket Vault: -Olyan mint a Scirolls csak nyújtott a lábad és mikor a korlát fölött vagy nyújtott lábbal, megfogod valamelyik lábfejedet majd leérkezel.Ha már jól megy akkor szép trükk de az elején jó nagyokat lehet esni.

Vert Vault: -Ugyanaz mint a sima vault csak itt úgy mész át a korláton hogy a lábadat felvágod a levegőbe.

Thief Vault: -oldalról futsz neki egy asztalnak vagy egy ping pong asztalnak majd leteszed az egyik kezed s mikor már a felénél tartasz lerakod a másikat is és érkezel

Dash Vault: -Nekifutsz az akadálynak majd felugrasz és leteszed a kezed úgy hogy eközben felfeküdj a levegőbe majd a kézletétellel álj vissza és érkezz le!

Kash Vault: -Nekifutsz a ping-pong asztalnak majd elugrasz leteszed a 2 kezed és ezután átviszed a lábad a két kezed között úgy mint a monkeyba csak itt a túljutásig lent van a kezed

Double King Kong Vault: -Ugyanaz mitn a sima king kong csak itt előbb teszed le a kezed és 2-t dobbantasz nem egyet.

Akrobatika:
Ha már úgy döntesz hogy komolyabbra váltasz akkor itt találhatsz egy kis segítséget néhány elmebeteg trükkre.Mind nagyon szép és nagyon veszélyes szal csak saját felelőségre.

Hátraszaltó:-Először célszerű 40 cm-s szivacson gyakorolni míg meg nem tanulod profin.
Technikája: -Egyenesen állsz,leguggolsz egy kicsit úgy hogy körülbelül derékszögben legyen a combod a testeddel.nagyot lendítesz a karoddal hátra és miutánlendítettél és elrugaszkodtál íves testtartás helyett
húzd fel a térdedet szinte melledhez.
Előreszaltó: -Ez kicsit könnyebb mint a hátra és kevésbé veszélyes.Először esztis szintén szivacson gyakorold.Nehéz elmondani,ezt meg kell csinálni.


180 Előreszaltó: -Előreszaltó úgy h közbe elfordulsz 180 fokkal. Az a lényeg hogy úgy kezded mintha sima lenne, csak a karjaiddal oldalra lendítesz, hogy elforduljál a levegőben.Az érkezés nem veszélyes.

Előre Flik: -Előre futsz és elrugaszkodsz, kezeidet leteszed a talajra majd ellököd magad a földtől, átfordulsz és talpra érkezel.

Tipp: először hajlásból csináljad a mozdulatot, de ha elég sokszor gyakorlod, ugrásból is sikerülni fog a trükk.

Hátra Flik: -Hasonlít a frontsidehoz csak itt hátrafele csinálod.Kicsit nehezebb mert itt hátrafele kell esni.Először gyakorold a hídba esés és utána már bátrabb és ügyesebb leszel a trükkhöz.Valójában hátraugrasz leteszed a kezed és átfordulsz ezután talpraérkezel.

Rundel Szaltó: -Lényegében annyi, hogy nekifutsz, leteszed a két kezed, a levegőben teszel egy 180-os fordulatot, de a kezed a helyén marad, ha a lábad már lent van, felkapod a kezeidet, és ugrasz hátradőlbve, felhúzod a térdeidet és atfordulsz. Landolásnál hajlítsd be a térdeidet.

Wall Flip: -Fuss merőlegesen a falnak, és a falon fölfelé folytasd a futást ahogy te érzed Az utolsó lépésnél rugd el magad, és dobj egy hátraszaltót. Dölj előre landolásnál.
Frontside Wallflip: -ugyanaz mint a wallflip csak itt nem hátraszaltót dobsz miután felfutottál a falra hanem egy előreszaltót.

Aier előreszaltó: -Felálsz egy magas helyre és úgy álsz hogy a szakadék a hátad mögött legyen majd elrugod hátra magad és bedobsz egy előreszaltót.

Aier hátraszaltó: -Olyan mint az aier előre csak pont fordítva.Itt veled szemben van a szakdék majd elugrasz előre és beadod a hátraszaltót.


Egyéb trükkök:Palm spin: -keress egy kis falat kb 50 cm magasat,fuss neki oldalról tedd le rá mind2 kezedet majd próbálj meg egy 180 fokos fordulatot a fal fölöt és érkezz le.

Pop Palm Spin: -Uyganaz mint a sima palm spin csak itt egy kb 2 méteres falra felfutsz persze szemből és ott csinálod a trükköt majd leérkezel.

Wall spin: -először ehez keress egy nagyobb dőlésszögű falat , fuss neki tedd rá mind a 2 kezed majd próbálj meg átfordulni oldalra(nehéz leírni).
Pop Wall Spin: -ugyanaz mint a wall spin csak itt is kicsit fel kell futni a falra majd ott beadni a trükköt.
Precision: -Ez egy elég gyakori trükk a parkourban.A lényeg az hogy páros lábbal érkezz egy helyre amit már előre kinéztél.
Szint Kong: -fenn álsz egy minimum 70 cm magas dolgon és veled szemben van egy ugyanilyen tárgy legalábbis hasonló majd elredőlsz és csinálsz rajta egy monkey-t
Support: -szemben álsz egy fallal ,olyannal ami deréktól fejedig ér.Majd elugrasz és úgy érkezel rá hogy a kezed leszorítva van és a lábad és a két tenyered érinti a falat.Ezt nagyon nehéz leírni.Support Monkey: -Ha már falfutás után vagy support ugrás után support pozicióban vagy akkor úgy mész fel a fal tetejére hogy csinálsz egy monkeyt
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!